keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Käytöskukkaset

Kissamme ovat ihania, mutta kuten varmasti useimmilla kissoilla, on Osiriksella ja Isikselläkin omat pahat tapansa. Tänään aamulla kun Osiris paukutti makuuhuoneen, missä palveluskunnan toinen jäsen vielä nukkui, ovea niin tuli mieleen kirjoittaa näistä varjoisammistakin puolista.

Osiriksen ärsyttävin tapa on siis satunnainen häiriköinti. Osiris on aamuvirkku ja kaipaa heti aamiaisen jälkeen jotakin toimintaa. Puoliunessa oleva palveluskunta ei aina ole virkeimmilään aamutuimaan, joten silloin herra hakee huomiota esimerkiksi juuri paukuttamalla ovia. Samoin viikonloppuisin Osiriksen vatsa ei aina ole samaa mieltä palveluskunnan unentarpeen kanssa, vaan yleensä viimeistään kahdeksan jälkeen alkaa oven raapiminen ja paukuttaminen tehostettuna huutamisella. (Meillä kissat eivät siis pääse makuuhuoneeseen öisin, koska kokemuksen mukaan herätyksiä olisi silloin tiedossa pitkin yötä). Toki välillä Osiriksellekkin maittaa pidemmät aamu-unet, mutta hänellä on tehokas keino saada tällä tavallaan ainakin negatiivista huomiota osakseen. Paras tietysti olisi jos häiriköintiä ei huomioisi lainkaan, mutta helppoa ei sekään ole. Muuten Osiris onkin aika kiltti poika, mitä nyt silloin tällöin keksii Isiksen kanssa jotakin tuhoja tehtäväkseen.

Isis taas ei osallistu häiriköintiin eikä raavi ovia, vaan istuu ihmeissään vieressä katselemassa mitä toinen oikein möykkää. Isiksellä sen sijaan on tapana nakerrella paikkoja, meiltä löytyy muun muassa useita pureskeltuja kännykkälaturinjohtoja ja keittiöpyyhkeissä on pieniä hampaanreikiä. Olen katsellut että Isis tosiaan kiipeää pöydälle ja alkaa järsiä reikiä pyyhkeisiin. Onneksi tämä ikävä tapa on vähentynyt viimeaikoina, olisiko sitten iän karttuessa tapahtunut aikuistumista tai jotain siihen suuntaan.

1 kommentti:

L-L kirjoitti...

Kyllähän näitä käytös kukkasia löytyy jokaiselta kisassalta :) Myös Lulu on erikoistunut oven paukuttelussa ja kynsimisessä. Ja jos toiveet ei käy selviksi voi aina tulla aamu-unisen emännän kainaloon näykkäämään sormesta tai nenästä.