tiistai 15. helmikuuta 2011

Kissakuvahaaste 148: Siivous

Meiltä kissakuvahaasteeseen osallistuu tällä kertaa Osiris. Osiris on yleensä kiinnostunut seurailemaan kodin askareita ja vahtimaan että tulee hyvää jälkeä.


Imuri kaivetaan esiin kerran viikossa ja se ei pelota kumpaakaan kissoistamme. Lähinnä sen ääni ärsyttää ja kissat menevät keittiön pöydän alle tuolille makaamaan ja tarkkailevat tilannetta sieltä. Jos (ja yleensä kissaperheessä kun) imuroinnissä vierähtää pidempi tovi karvoja sohvasta yms. imuroidessa, saattavat Osiris ja Isis osallistua imuroinnin loppuvaiheessa hyökkäilemällä tuon jännän laahaavan kapineen kimppuun. :)


Osiriksen tapana on myös toimia virallisena valvojana tässä päivittäisessä, kissoille tärkeässä siivoustoimenpiteessä. Aina kun laatikosta nostetaan kansi päältä Osiris syöksyy kiireesti paikalle puskemaan kättäni ja kerjäämään huomiota. Tämä tapahtuu lähes aina, vaikka herra olisi parhaillaan nukkumassa kiipeilypuun ylätasollakin. Sen jälkeen Osiris asettuu tarkkailuasemiin ja katsoo että jäljestä tulee hyvää eikä mitään likaisia murusiakaan jää huomaamatta. Välilä pitää myös tassulla hiukan auttaa. Hui, olipa meillä pöllyävä hiekka käytössä, taas yksi miljoonannesta mikrohiekkakokeilusta jonka jälkeen palattiin samaan vanhaan isorakeiseen hiekkaan. Tämä piti kyllä lupauksensa kulkeutuvuuden suhteen, eli kulkeutui huomattavasti vähemmän kuin muut kokeilemamme mikrohiekat, mutta se pöly...!(Kuva on otettu joulun alla kun meinasin aiemmin jo tästä hassusta(?) tavasta kirjoittaa).

7 kommenttia:

Täti Punainen kirjoitti...

Ihana valvoja teillä!=) Itse päädyin pienirakeiseen hiekkaan, vaikka kulkeutuukin jaloissa, koska Mollalla todettii astma ja tuo pienirakeinen pöllyää huomattavasti vähemmän...=)

Katariina kirjoitti...

Juu, mikrohiekkoja on erilaisia tuon pölyämisen suhteen ja tuo kyseinen hiekka mikä kulkeutui vähemmän pölysikin enemmän. Meidän karkeampi hiekka ei pölyä pahasti mutta on huonompi hajunsitovuudessa eli joutuu vaihtamaan useammin koko hiekan... Vaikea löytää sitä täydellistä hiekkaa. :)

Paavo ja Harmi kirjoitti...

Tepä ootte outoja katteja, kun suhtaudutte noin lungisti imurointiin! ;)

Meillä on käytössä EC; siksi, että se toimitetaan kotiovelle asti lihatilauksen yhteydessä ja laatukin kelpaa.

Wilma Ilona Naukula kirjoitti...

Ai, teil vaan tarkkaillaan. Mä käyn aika usein isommal hädäl ku Mamma siivoo. Sittenpähän näkee et tuli taas ettei sen tarvii arvuutella kumpi on käyny. Vaik kyl se kuulemma erottaa meiän tuotokset. Täällä Everclean käytössä, pölyää muttei tule paljoa hajuhaittoja.

Katariina kirjoitti...

Paavo ja Harmi: Ollaanhan me vähän outoja, imuria ei pelätä mutta Osiris säikkyy vieraita ihmisiä vaikka ne ei edes pidä mitään mekkalaa! :) EC on täälläkin käyty lävitse ja todettu että menee palvelijalta hermot kun joutuu jatkuvasti lakaisemaan lattiaa...

Wilma: Sehän on kätevää käydä samaan aikaan vessassa; tulee ainakin sotkut siivottua heti!

-Osiris ja Isis

sitruuna kirjoitti...

Meillä on sama imppa kuin teillä, eikä meilläkään sitä hirveästi pelätä, mutta vähän väistetään kun se on niin ärsyttävä metelöimään.

Katariina kirjoitti...

Meidän ex-imuri piti aika paljon kovempaa mekkalaa mutta ei sitäkään pelätty, ovat niin tottuneita moiseen meteliin.