sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kiipeilypuita

Osiris päätettiin adoptoida meille aikanaan niin nopealla tahdilla, että palveluskunnalle ei jäänyt aikaa tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ja tosiasioihin esimerkiksi juuri kiipeilypuuta hankittaessa. Ensimmäinen kiipeilypuumme olikin onneton kiinalaisvalmisteinen pikkuteline, mikä heilui ja huojui kun kissat siinä telmivät. Tämän lisäksi puu meni huonoon kuntoon alle vuodessa ja päätyikin kierrätykseen aika nopealla tahdilla.

Seuraavaksi kiipeilypuuksi oli päätetty hommata laadukkaampi rakennelma. Vaihtoehtoina olivat kotimaiset Catmax ja Deltta. Catmaxista olin kuullut paljon hyvää mutta sen ulkonäkö ei miellyttänyt. Deltta taas vaikutti hyvältä vaihtoehdolta ja sellaisen päädyimmekin hankkimaan. Teline nro. 9 10 cm lisäkorotuksella on ollut käytössä noin 1,5 vuotta ja ei ole mennyt juuri miksikään siinä ajassa, paitsi tietysti rungon matto on hieman rispaantunut mutta ei missään nimessä rikki vielä. Puu on todella tukeva ja on alkanut näyttää mielestäni liiankin jykevältä olohuoneessamme töröttäessään. Pesien beige väri myöskin kyllästyttää (alunperin olin tilannut pesät valkoisina mutta valmistajalla oli vain "vaaleata" mattoa).

Haaveilen seuraaviksi kiipeilypuiksemme saksalaisia kokopuisia PetFunin valmistamia telineitä, joiden riippumatot ja pesät voi irroittaa ja pestä pesukoneessa. Kyseinen yritys ei toimita Suomeen tuotteitaan paitsi erikoistilauksesta ja olen ymmärtänyt että rahtien hinnat vaihtelevat jonkin verran. Lainaan tähän kuvat puista jotka meille haluaisin, 170 cm korkea puu ja lisäksi jokin yksinkertaisimmista kattomalleista.


Kuva: www.zooplus.fi


Kuva: www.zooplus.fi

Telineitä saa tällä hetkellä siis myös saksalaiselta (vakio)kissanruokatoimittajaltamme. Tekisi mieli hankkia puut heti mutta ehkä kuitenkin vielä jonkin aikaa jahkailen asiaa...

Ei kommentteja: