tiistai 7. kesäkuuta 2011

Hiekkahuolia

Osiriksen ja Isiksen hiekkalaatikoissa käytetään paakkuuntuvaa, karkeaa hiekkaa.Useiden kokeilujen jälkeen meillä parhaaksi hiekaksi on valikoitunut M&M:n oma merkki Super Clean. Mikrohiekkoja välttelemme, koska talon ihmisväki ei "kestä" joka paikkaan kulkeutuvaa hienojakoista hiekkaa ja toisaalta kissaväelle tuntuu kelpaavan molemmat karkeuslaadut aivan yhtä hyvin.

Laitoin M&M:lle palautetta, sillä meillä on tämän kevään aikana ollut kaksi viallista, hajustettua säkkiä tätä vakiohiekkaa. Hiekassa on ollut vahva saippuan tuoksu, mitä kissat eivät (yllätys, yllätys) ole arvostaneet, varsinkaan Isis joka on herkempi kaikille hajuille. Oman työni kautta tiedän että vastaavat ongelmat ovat yleensä kohtalaisen helposti ratkaistavissa, joten laitoin asian eteenpäin. Vastauksessa todettiin maahantuojan ilmoittaneen, että oli saanut viallisen erän hiekkaa ja samalla kerrottiin että ko. hiekka katoaa valikoimista kokonaan. Syytä tähän ei ole ilmoitettu, ilmeisesti muut eivät ole samaa mieltä hiekan laadusta kanssamme. Meille tämä on takaisku, saamme taas aloittaa hiekkakokeilut uudelleen A:sta alkaen... Mikäli joku sattuu tietämään hyvän isorakeisen hiekan, saa suositella!

Hieman hiekka-aihetta vielä sivuten, käynnissä on parhaillaan kyselytutkimus, jolla selvitetään suomalaisten kissojen virtsaamiseen liittyviä oireita ja sairauksia sekä niihin liittyviä tekijöitä. Kyselyyn toivotaan vastauksia myös kissoilta, joilla ei tällaisia ongelmia ole ollut. Osiris ja Isis ovat jo molemmat osallistuneet kyselyyn, osallistu sinäkin ja auta tärkeässä asiassa!

Kyselyyn pääsee tästä.

8 kommenttia:

Iltavilli kirjoitti...

Kiitos tutkimuksen mainostamisesta!

Super Carinoa olette varmaan jo kokeilleet, yks tuttu tykkää siitä.

Katariina kirjoitti...

Joo, se on kokeiltu ja tuntumani mukaan alkaa haiskahtaa hieman nopeammin ja on myös hieman hienojakoisempaa = kulkeutuvampaa. Mutta ihan käypä vaihtoehto silti. :)

Naukulan Mamma kirjoitti...

Tässä kohdin ei voida antaa vinkkejä, kun täältä löytyy sitä superhienoa...Everclean on merkki. Muuten hyvä, mutta kulkeutuu kyllä kovin ja pöliseekin.

Katariina kirjoitti...

Meillä oli jonkin aikaa käytössä Extreme Classic (hajustamaton) ja se ei muistaakseni juurikaan pölynnyt ja oli muutenkin täydellinen, mutta kulkeutui kyllä aivan jumalattomasti. M&M:n on tullut näköjään joku Biokat's Classic tuon oman merkin tilalle, varmaan aloitamme testit siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Eksyin monenlaisten linkkisiltojen kautta lukemaan tätä blogia, ja tähän on pakko kommentoida - meillä on käytössä "kristallihelmet" vessassa, ja sekä kaksi karvaista perheenjäsentä että allekirjoittanut tykkäävät vallan kauheasti! Eli siis silikonihiekka, sellaisia jänniä läpinäkyviä rakeita, jotka sitoo nesteet itseensä joten siis putsataan vaan isommat tavarat pois ja loput levitellään.. niiiiiin helppoa! Ja HAJUTONTA!

Hetken oli käytössä mikrohiekka uudemman tulokkaan kanssa totutusvaiheessa, voi sitä pölyä, hajua ja kulkeutumista.. onneksi pikkuneiti (15 viikkoa) tottui "helmivessaan" nopeasti - itseasiassa siirtyi omatoimisesti käyttämään pelkästään ison kissan vessaa - ja inhasta mikrohiekasta päästiin.

Joten suosittelen siis lämpimästi kristallihiekkaa - sitä saa niin Zooplussasta kuin "tavallisista kaupoista"kin. Rainbow, Pirkka ja moni muu merkki valmistaa sitä. Nenä tykkää, kun ei enää kissanvessa haise :) (Ja kissat tykkää, kun voi käydä raikkaassa huussissa!)

-Elina sekä kissaneidit Nova 5v. ja Myry 15 viikkoa :)

Katariina kirjoitti...

Hei, mukavaa että löysit blogiin! :) Kristallihiekkaa ei ollakaan koskaan kokeiltu, siitä olen kuullut hyvää mutta myös sellaista palautetta, että kaikki kissat eivät tykkää siitä kun pistelee tassuja. Sitä voisi kokeilla laittamalla sitä lisälaatikkoon ja katsoa mitä herrasväki sanoo...

Elina kirjoitti...

Meillä on käytössä puupohjainen hiekka, Ökö Plus. Tilaan Zooplussalta aina noita 40 litran säkkejä. On ollut itselleni (ja kissoille) mieleistä, hinta/laatusuhde kohdillaan ainakin meidän käytössä. Kulkeutuu jonkin verran, mutta ainakin huomattavasti vähemmän kuin tuo EC, mistä tässä onkin ollut jo puhetta. Tuo 40 litran säkki kestää meillä n. kuukauden tai vähän yli (kolme vessaa, 2-4 viikon välein hiekka vaihtuu kokonaan uuteen laatikoiden pesun yhteydessä), ja hinnaksi Zooplussalla tulee normaalisti 26,90 / säkki. Kolmelle kissalle kuukausihintana ei ole mielestäni kovinkaan paha + tykkään seurailla tarjouksia, jolloin säkin saattaa saada parillakympillä tai alle.

Katariina kirjoitti...

Ököstä olen myös kuullut monien pitävän, arvelluttaa vaan se puupohjaisuus kun kissat eivät ole tottuneet. Tulee kyllä varsin edulliseksi verrattuna tähän meidän systeemiin. :) Sitäkin tarvitsisi kokeilla varovaisesti joskus.