maanantai 7. marraskuuta 2011

Pariisin tuliainen

Jumalolentojen palveluskunta vietti viikonlopun Pariisissa ja kissat jäivät kotiin pitämään taloa pystyssä. Ystävämme kävivät huolehtimassa herräsväestä täällä kotosalla ja se oli sujunut varsin hyvin, Osiriskin oli uskaltautunut jonkinlaiseen kommunikaatioon sekä ulkoilemaan parvekkeelle vaikka ei yleensä oikein vieraista välitäkään.


Kun palasimme kotiin myöhään sunnuntaina illalla, oli meillä mukana kissoille melkoinen tuliainen: Mauland Gerizah, mustasavun värinen egyptinmau! Thank you Virna for this little beauty!Toisena iltana uudessa kodissa väsyttää, kun ollaan koko päivä leikitty ja koitettu tutustua uusiin kavereihin...

Neiti tulee siis Mauland-kissalasta Pariisin lähettyviltä ja on ensivaikutelman mukaan oikein mukavan luonteinen, reipas ja puhelias tapaus! Ikää pienokaisella on hieman päälle neljä kuukautta. Lämpimät kiitokset Päiville avusta ja kaikista neuvoista, ilman apuasi tämä tuskin olisi ollut mahdollista, tai ainakin erittäin hankalaa! :)

Sitten vielä hieman matkakertomusta. Lensimme Pariisiin perjantaina aamulla, eli meillä oli kaksi päivää aikaa tutustua kaupunkiin lukuisine nähtävyyksineen. Perjantaina ehdimme käväistä Musée d'Orsay:lla ihmettelemässä impressionistien luomuksia ja lauantaina Notre Damessa, muuten aika meni kävellessä ympäri kaupunkia ja ihmetellessä nähtävyyksiä ulkoa käsin. Kaksi päivää Pariisissa on aivan liian lyhyt aika, joten nähtävää jäi paljon seuraavaksi kerraksi!


Louvre-museo, jonka lähellä hotellimme sijaitsi.
Pariisissa ei (onneksi) katukissoja näkynyt kuljeskelemassa, mutta tämä punainen kissa kurkisteli matalalla olleesta ikkunasta Riemukaaren lähellä.Egyptiläistä tunnelmaa Châtelet:n metroaseman lähistöllä...


Notre Dame

Perjantaina kävimme illallisella Gerizahin kasvattajan kanssa italialaisessa ravintolassa Latinalaiskorttelissa, kasvattaja kun on italialainen syntyperältään ja uskoi että italialaisesta löytyisi kasvissyöjälle (eli allekirjoittaneelle) paremmin vaihtoehtoja kuin ranskalaisesta keittiöstä. Sunnuntaina aamupäivällä matkustimme junalla kasvattajaa lähimmälle asemalle, mistä hän tuli meidät noutamaan miehensä kanssa lounaalle - italialaiseen ravintolaan jälleen! :) Lisäksi seuraan liittyi toinenkin ranskalainen maukasvattaja Marylène, joka kasvattaa pronssitäplikkäitä egyptinmau-kissoja.

Pitkän kaavan mukaan nautitun lounaan jälkeen kiiruhdimme tapaamaan kasvattajan kissoja ja tapasimme silloin vasta ensimmäisen kerran Gerizahin! Pentueessa on kaksi mustasavutyttöä ja niiden kuvia ahkerasti katselleena ja kuvien perusteella valinneena luulin tunnistavani Gerizahin, mutta luonnossa tyttöjä oli lähes mahdotonta tunnistaa... Kasvattajakin joutui vielä tekemään tarkastuksen moneen kertaan että oli pakannut oikean pennun kassiin. :)

Kissakatselmuksen jälkeen kävimme paperiasiat läpi ja sitten olikin jo kiire lentokentälle, minne saimme kasvattajalta autokyydin. Autossa Gerizah piti aikamoista meteliä ja yritti päästä kassista ulos väkisin, onneksi SturdiBag on kestävää tekoa eikö vahinkoja päässyt tapahtumaan. Lentokentällä kassissa oli jo hiljaista ja Gerizah katseli uteliaana ympärillä kulkevia ihmisiä. Turvatarkastusta varten olin laittanut sille valjaat, jotta pelästyessään pentu ei ainakaan pääsisi karkuun ja hyvinhän sekin sujui. Lentokoneessa kassissa oli edelleen hiljaista, väsynyt palveluskunta ei ainakaan kuullut mitään penkin alla olleesta kassista. Helsinkiin saavuttuamme avasin kassin verhoa ja sitten ranskattarella oli taas paljon sanottavaa. Kotiin pääsimme autokyydillä ja siitä alkoikin sitten uudet haasteet Gerizahille ja kotimiehillemme Osirikselle ja Isikselle.

Isis on ollut todella reipas ja yrittää koko ajan päästä lähempiin tekemisiin tulokkaan kanssa ja tyttöjen on nähty jo haistelevankin toisiaan ilman sähinää. Osiris sen sijaan on kiukkuinen kuin ampiainen ja murisee jatkuvasti, jopa Isikselle ja palvelusväelle. Toivottavasti herrakin leppyy ajan mittaan, nyt illalla alkaa jo näyttää hieman lupaavammalta.

12 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Onnea uudesta perheenjäsenestä! Toivottavasti yhteinen kieli löytyy pian :)

sitruuna kirjoitti...

Ooh la la, vihdoin ranskatar on Suomessa! Onnea mau-elämään!

Sonja kirjoitti...

Onnea uudesta perheenjäsenestä! Ranskatar on kovasti saman värinen meidän Iineksen kanssa joka on myös mustasavu :)

Päivi kirjoitti...

Ihanaa! Tätä postausta olen odottanut aika kauan! Onnea prinsessasta! Kyllä Osiriskin kohta sulaa pienen hurmurin edessä. :)

Hyökyaaltonen kirjoitti...

Ååå! Onnea ja iloisia hetkiä!

L-L kirjoitti...

Onnittelut tulokkaasta :D

Katariina kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista! :)

Naukulan Mamma: Toivotaan niin, toivottavasti asiat etenevät suotuisammin kuin Helmillä ja Tarmolla, harmillinen tuo teidän juttu. :/ Olen kyllä luottavainen asian suhteen...

sitruuna & Päivi: Joskus jotkut asiat hieman kestävät mutta hyvää kannattaa odottaa, niinhän sitä sanotaan! :)

Mindy kirjoitti...

Onpa varsin suloinen tuliainen! Toivottavasti Osiriskin on pian sitä mieltä.

Katariina kirjoitti...

Mindy: Olen samaa mieltä! :) Ja uskon että Osiriskin heltyy vielä...

Heidi kirjoitti...

Ihana tuliainen! <3

Riikka kirjoitti...

Onnea Onnea! Ihana! Jääkö Gerizah myös kutsumanimeksi?

Katariina kirjoitti...

Kiitos! <3

Riikka: Gerizah jää kutsumanimeksi, tosin ihan vaan suomalaisittain lausuttuna...