perjantai 5. marraskuuta 2010

Ei nimi miestä pahenna...

... Mutta paljon se kertoo. :) Miten nämä pienet, jumalaiset olennot sitten ovat saaneet nimensä?

Osirista oli kutsuttu kasvattikodissaan Kekeksi ja rekisterinimestäkään ei kovin selkeästi ainakaan ollut lempinimeä keksittävissä. Kissan uusi palveluskunta päätti siis keksiä pojalle aivan uuden, omanlaisen kutsumanimen. Tuon pienen, arvoituksellisen mustan otuksen tavattuamme tiesimme, että nimeksi ei sovi huumoripitoinen tai kovin tavanomainenkaan kissan nimi. Toinen osapuoli palveluskunnasta ehdotti nimeksi H.P. Lovecraftin luomaan Cthulhu-mytologiaan perustuvasti Kaaos-nimeä (Crawling Chaos Nyarlathotep). Omasta mielestäni Kaaos-nimi ei kuvastanut Osirista tarpeeksi mutta jotakin egyptiläistä säväytettä nimeen piti löytää. Osiris-nimi taas tuntui tälle pienelle pojalle sopivalta. Osirishan oli muinaisegyptiläisten mahtavimpana pitämä jumala, Manalan (kuolleiden maan), kasvillisuuden ja hedelmällisyyden jumala.


Tässä juuri uuteen kotiinsa muuttanut hieman päälle 12-viikkoinen Osiris.

Kun etsimme Osirikselle naaraspentua kaveriksi, oli meillä jo pieni aavistus siitä mikä voisi tulla tytön kutsumanimeksi. :) Toki päätimme asian vasta tavattuamme Isiksen ensimmäisen kerran ja nähtyämme että nimi sopisi tytölle. Isiksen rekisterinimen mukaisesti tyttöä olisi voinut kutsua myös Gloriaksi, mikä onkin kiva nimi, mutta tässä tilanteessa Isis istui perheeseen paremmin. Isis taas oli egyptiläisten äitijumala, jota ihailtiin hänen täydellisyytensä vuoksi.


Tässä noin 4-viikkoinen Isis tulevan palvelijansa sylissä ensimmäisellä tapaamiskerralla.

Tästä onkin helppo päätellä, että Egyptin mytologiaan liittyvät asiat kiinnostavat palveluskuntaa. Samoin kissaroduista eurooppalaisen lisäksi nykyisin kiinnostaa paljonkin egyptinmau.

Ei kommentteja: