keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Suut puhtaiksi

Kissojen hampaiden hoito on asia, minkä omistajat tuntuvat lukemani perusteella hoitavan mitä erilaisimmilla tavoilla. Meillä on kokeiltu mm. Virbac vet Aquadent -nimistä veteen sekoitettavaa liuosta, jonka luvataan estävän plakin ja hammaskiven syntymistä sekä raikastavan hengitystä. Tämän aineen kanssa ”ongelmaksi” muodostui se, että kissamme juovat niin vähäisiä määriä vettä että en uskonut että aine voisi juurikaan vaikuttaa. Tämä hintavahko pullo sitten unohtui kaappiin muutamaksi kuukaudeksi ja olikin jo ehtinyt sillä aikaa ohittaa parasta ennen-päiväyksensä. Sillä lailla! Kissojemme vähäinen juominen johtunee siitä, että he syövät lähinnä kosteita ruokia ja hyvin vähän raksuja. Osiris ei söisi raksuja mielellään ollenkaan, Isis taas himoitsee niitä ja saakin siten pienen määrän kuivaruokaa muutamia kertoja viikossa. Raksuilla en myöskään usko olevan vaikutusta hampaiden kuntoon, onhan sitä lihassakin tekemistä kissan hampaille. Hampaita ajatellen meillä oli aiemmin Royal Canin Oral Sensitive 30 –merkkisiä raksuja, mitkä on sittemmin vaihdettu enemmän lihaa sisältäviin vaihtoehtoihin. Paras keino hampaiden hoitoon lienee kuitenkin ihan perinteinen hampaiden harjaaminen.Hammastahnana meillä on käytössä tämä Virbacin kalanmakuinen tahna sekä samaan sarjaan kuuluvat harjat. Tahna on kissojemme mielestä todella maistuvaa ja siksi toimenpiteestä ei ole muodostunut epämiellyttävää. Harjatkin on todettu hyviksi, sopivat paremmin käteen kuin sormiharjat ja ovat pehmeämpiä kuin meillä testissä olleet sormimallit. Hammaspesulle, mars!
2 kommenttia:

luolaleijona kirjoitti...

Onpas teillä kissoilla ihanat nimet! En ollutkaan eksynyt tänne aiemmin, mutta täytyy tulla kuikkimaan Osiriksen ja Isiksen kuulumisia uudenkin kerran :) Meillä muuten jostain kumman syystä kalanmakuinen Virbac ei kelpaa ollenkaan, mutta kananmakuinen käy.

Katariina kirjoitti...

Aloitin vasta viikko sitten raportoimaan kissojen kuulumisia tänne, joten kovin moni ei ole varmaan vielä eksynyt paikalle. :) Meillä ei ole kokeiltukaan muita makuja kuin kala, se oli ensimmäinen mitä ostettiin ja kissat olivat ihan hulluna siihen!