maanantai 2. toukokuuta 2011

Lucky Kitty

Nyt kun juoma-automaatti on ollut meillä käytössä muutaman kuukauden, ajattelin hieman raportoida automaatin ominaisuuksista ja tarpeellisuudesta kissojen sekä automaatin hoitajien näkökulmista. Automaatti muutti aika pian vessasta keittiöön tiskipöydälle, koska kissojen ei tullut vessassa sitä käytettyä - kukapa siellä viitsisi ylimääräistä hengailla. Lattialla automaatti olisi hankala, koska ensinnäkin lattialla lentelee niin paljon karvaa ja muuta pölyä (vaikka kerran viikossa siivotaankin), että kippo olisi tukossa jatkuvasti ja toisekseen kissat saattaisivat ruskutella vettä parketille. Niinpä laitoin kipon koristamaan tiskipöytäämme, missä kissat tulevat sitä useammin käyttäneeksi.

Alun innostus on jo hiipunut, pulputus ei enää kiinnosta Osiristakaan eikä kumpikaan oikeastaan ruiskuttele vettä ympäriinsä. Innokkaammaksi käyttäjäksi on tullut Isis, joka juo lähes aina automaatista. Osiris taas on nähty useammin juomassa normaalista kupista viimeaikoina. Saako automaatti kissat juomaan enemmän, sitä on vaikea sanoa. Todennäköisesti kyllä, ainakin saavat aina raikasta vettä juodakseen.

Ihmisiä laite ei häiritse, vaikka ei se tietenkään mikään silmänilo ole, mutta se ei meitä haittaa. Meluhaittaa siitä kyllä syntyy, jos jokin on vialla. Jos vesi ehtii mennä liian vähiin, pumppu alkaa surista ärsyttävästi ja samoin käy jos jokin on vialla asennuksessa. Asennuksessa onkin mielestäni se suurin ongelma, laite on todellä herkkä eli jos laitteen sisällä oleva putki menee yhtään vinoon tai jos pumppu on väärässä asennossa, laite ei toimi kunnolla ja asennus on aloitettava alusta alkaen uudestaan. Keraaminen kuppi painaa kuitenkin jokseenkin paljon ja sitä kun yhdellä kädellä kannattelee samalla asentaen putkea toisella kädellä - tässä kohtaa on muutama valittu sana päässyt! :) Laite tiskaantuu kätevästi tiskikoneessa kerran viikossa ja pumppu puhdistetaan käsin. Vesi vaihdetaan 2-3 päivän välein tai miten nopeasti se nyt sitten sattuukin kulumaan liian vähiin.

Pääasiassa meillä kuitenkin ollaan tyytyväisiä tähän pulputtimeen, vaikka välillä palvelijalla meinaakin mennä hermot...

Ei kommentteja: